2018. november 21., szerda

Bőrtisztítás


Annyiféle tisztítókúráról olvasni a neten, közeleg a karácsony előtti böjti időszak is, de vajon kellőképpen megtisztítod a bőrödet is? Ami tele van elhalt hámsejttel, tehát nem árt tőlük rendszeresen megszabadulni.
Tudod, hogy én mindenben a lehető legtermészetesebb megoldást keresem, így van ez
a bőrradírok esetén is. Első lépésként például a szokásosnál jóval erőteljesebben csiszatold át a bőrödet a törülközővel! Vagy vegyél egy kefét, és azzal dörgöld át a testedet! Én mindig megteszem fürdés közben, rugalmas is marad a bőröm tőle.
Természetesen a sima víz tisztít a legjobban, az összes többi csak reklámfogás. Felejtsd el a sok méregdrága kenceficét. Szappant is csak mérsékelten használj, főleg, ha száraz a bőröd, és ekkor ne állítsd túl melegre a vized. Ha viszont zsíros a bőröd, alkalmazhatsz több szappant, és melegebb vizet. Újítsd be valami kellemes illatú, természetes alapú házi szappant! Ha eléggé ügyesnek érzed magadat, meg is tanulhatod a szappanfőzést.
A mélyebb rétegek megtisztításához jöhet a gőzölés. Hajolj gyógynövényes forró víz fölé, és takard be a fejedet törülközővel. Így könnyen felpuhíthatod arcbőrödet, ráadásul a légútjaid is kitisztulnak.
Ezek mind házi módszerek voltak, de mivel minden nőnek jár egy kis kényeztetés, néha te is elmehetsz kozmetikushoz. Ha a szépségápolás mellett fontos számodra a környezettudatosság és az egészség is, akkor natúrkozmetikushoz menj. Itt garantáltan természetesek a használt anyagok, és biológiailag le is bomlanak.
És hogy a cikk végére visszatérjek a kezdő-témához: a belső tisztítókúra jó hatással lehet a bőrre is. Ha egészségesebben táplálkozol, eleget pihensz, és nyugodtan élsz, kivirul a bőröd is.
Kellemes belső és külső megtisztulást kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése