2018. június 9., szombat

Illatos rózsaszálam – büdös bogaram


A szaglás az egyik leginkább tudatalatti érzékelésünk, állítólag a párválasztásnak is ez az egyik alapja. Az illatok nagyon erőteljesen hatnak az ösztöneinkre.
Az illatokkal csábítani akarunk, és vannak direkt szexuális vágy-fokozó illatok, mint például a rózsa, jázmin, orchidea. Ha a fül mögé, a halántékra vagy a csuklóra permetezed, az felerősíti az intenzitást. Tudtad, hogy a férfiak szerint a nőknek akkor a legfinomabb az illatuk, amikor épp peteérésük van?
A mesterséges illatok hiába vonzóak, mégis valahol becsapás ez, mert álcázzuk vele a természetes szagokat. Ha mégsem vagy kibékülve saját szagoddal, találj minél természetesebb megoldásokat elfedésére. Első, hogy a büdös izzadtságszagot kissé eltompítsuk. (Bár van, akit az is vonz.) A fújós dezodor az ózonlyuk okán már nem nyerő, bár a mostaniakban állítólag már nincs freon. Vajon milyen anyagból készülhet egy izzadásgátló-stift? Kétlem, hogy természetesből…
Szerintem egy jó kis natúrszappannal való mosakodás is már illatosítás. Ha nagyon izzadsz, használj szódabikarbónás szagtalanítót, vagy kristály-stiftet. Ezektől nem lesz erős szagod, viszont nem tömítik el a pórusokat, mint az általános izzadás-gátlók. „Bükki” Gyuri bácsi azt mesélte a Everness-en, hogy ha az izzadtság nem tud távozni a hónaljadból, akkor az itt felgyülemlett méreganyagok akár rákot is okozhatnak.
Aztán jöhet a finom illat. Nem túl brutális, az már tényleg becsapja az érzékszerveket. Enyhe virágillat csak. A mennyiséggel is csínján bánj, nem kell magadra permetezni egy üvegnyit, elég egy-egy csepp is. A parfüm minőségibb, a kölni már kevésbé. A vásári pacsulikról ne is beszéljünk. Nekem a rózsavíz se jön be.
Az én kedvenceim az illóolajok. Semmi szükség méregdrága parfümre, egy sima illóolaj ugyanúgy megteszi, ráadásul természetesek az alapanyagai, és az illat minősége is. Elég egy-egy csepp azokra a helyekre, ahol erősebb a véráramlás, és máris megvan az intenzív illat. Egy üvegcse tartalma nagyon sokáig kitart.
A fürdővízbe tegyél néhány csepp illóolajat; van olyan hatásos, mint a fürdősó vagy a habfürdő. A masszázsolajba is keverhető, a mosógépbe cseppentve pedig a ruháknak is finom illatuk lesz tőle. Az én kedvencem az aloe vera, a jázmin és az ilang-ilang.
Tipp: Milyen a tested illata? Szereted a saját természetes testszagodat, vagy elfeded mindenféle mesterséges illatanyagokkal? Mit használsz tested szagtalanítására, illatosítására? Melyik a kedvenc illóolajod?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése