2017. március 25., szombat

Ráncok

Ha megkérdezünk egy negyven feletti nőt, több dologra panaszkodhat a testével kapcsolatban. Elégedetlen lehet a súlyával, a narancsbőrével, és bizonyára átkozni fogja a ráncait. Egyesek azt mondják, hogy ráncok nélkül egyszerűen nem lehet megúszni az idősödést, mások meg azt, hogy a legjobb ráncfeltöltés néhány plusz kiló felszedése.
Ha egy bőrgyógyászt vagy kozmetikust megkérdezünk az okokról, azt fogja mondani, hogy a ráncok legfőbb oka az, hogy a bőr idővel kevésbé lesz feszes és rugalmas, és megereszkedik.
Aki dohányzik vagy iszik, annak valószínűsíthetően ráncosabb lesz az arca. A ráncok arról is árulkodhatnak, hogy a bőr alul-hidratált. Tehát az illető nem, vagy alig krémezi az arcát, így nem juttat a bőrébe kívülről a kellő nedvességet, és/vagy belülről nem tölti fel vízzel a testét, azaz kevés folyadékot fogyaszt. A sok cukorfogyasztástól vagy nagyon elhízol, vagy baromi ráncos leszel, mondják a szakértők. A túl sok napozás és a túl kevés alvás mind a bőr ellenségei, és a ráncok barátai.
Egyes elméletek szerint a ráncok igencsak beszédesek, utalhatnak korábbi életünkről, kapcsolatainkról, személyiségünkről. A vízszintes homlokráncok kíváncsiskodó, csodálkozó természetet jelentenek, a szemöldökök közötti ráncok pedig komoly munkát és erőteljes koncentrálást. A szem körüli ráncok, azaz a szarkalábak vidám arckifejezést kölcsönöznek viselőinek, tehát az illető valószínűleg optimista, sokat mosolygó ember. A száj szegletében megbúvó ráncok viszont fájdalmas élettapasztalatokról, kemény sorsról árulkodnak. Nekem ez utóbbiak vannak, azaz a nevetéstől tele vagyok szarkalábbal, a válás után pedig két mély vonás jelent meg a szájam sarkában…
A ráncokat teljesen eltüntetni lehetetlenség, legfeljebb egy plasztikai sebész képes erre. Akinek ez nem pálya, az ma már számtalan gépi, művi, avagy természetes kezelési módszer közül választhat. Ilyen például a mezoterápia tűvel vagy anélkül, oxigénes vagy lézeres kezelés, ultrahang, vagy mély-hidratáció, a határ a csillagos ég. Az afrikai maszk már természetes növényi hatóanyagokat tartalmaz, de létezik növényi őssejtes ránckezelés is. 
Ha se pénzed, se időd nincs a kozmetikusra, menj ki a kamrába. Amit ott találsz, azt mind bátran az arcodra kenheted. Ráncok ellen feltehetsz egy tejszínes-élesztős-mézes, uborkás-kefires-tojásfehérjés maszkot, vagy citrusos pakolást olívaolajjal és citromlével.
Aki semmilyen vegyi anyagot nem szeretne a bőrébe juttatni, végezzen rendszeresen arctornát, ami akár a napi mozgás, akár sorban-állás, utazás közben vagy elvégezhető. Vagy masszírozza, masszíroztassa meg az arcát. Ehhez profi segítséget is igénybe vehet, de a párját is megkérheti rá. Ha pedig vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag a táplálkozásunk, máris sokat tettünk a ráncok ellen.
Tipp: Mit látsz a tükörben? Szaporodnak a ráncaid? Talán többet kellene innod vagy aludnod. Tornáztasd és masszíroztasd meg az arcodat, és ha megengedheted anyagilag, kérj a kozmetikustól egy ránctalanító kezelést. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése