2018. január 7., vasárnap

Szex a filmeken és a valóságban

Ki ne tudna felidézni pár híres filmes szex-jelenetet? Kim Basinger és Mickey Rourke, Demi Moore és Michael Douglas vagy Sharon Stone – és szintén a Misi… (De jó neki, micsoda partnernők!) De nem is a színészek és a színésznők most a lényegesek, hanem az, miket csináltak, illetve nem csináltak.
Lássunk csak egy tipikus filmes szex-jelenetet:
Az ágyon selyempaplan, a kádban rózsaszirmok. A sejtelmes fényeket gyertyák, vagy az ablakon bevilágító Hold biztosítja. A háttérben lágy zene szól.
A vetkőztetés simán és gyorsan lezajlik. A fehérnemű mindig dögös, csipkés, szexis. A nő mindenütt csupasz. Mindegyikük teste makulátlan.
A férfiak farka egyből feláll, a nők egyből csurom nedvesek. A behatolás zökkenőmentes, minden olajozottan megy.
Gyakori jelenet a falhoz lökés, közben a ruhadarabok letépése és szanaszét dobálása, majd az állva szexelés.
Mindketten nagy átéléssel vannak benne a jelenetben. A nők feje hátravetve, szemük lehunyva, testüket erotikusan dobálják. A hölgyek sminkje és frizurája tökéletes, és az is marad mindvégig.
Kéjes nyögések, átszellemült arc. Mindig egyszerre jutnak el a csúcsra.
A valós szeretkezés nagyon nem olyan, mint a normál filmek szex-jeleneteiben! Nézzünk csak egy csokorra való különbséget.
Amit a filmekben soha nem látunk szex közben:
- Nincs hosszú percig tartó vacakolás a vetkőztetés közben (például szűk farmernadrág leoperálása)
- A férfi sosem bénázik a melltartó kikapcsolása közben
- A nőn sosincs mama-bugyi
- Nem marad a férfin a zokni
- Senkin sincs egyetlen kóbor szőrszál sem
- Sehol egy kis zsírpárna, hájhurka, narancsbőr, stria
- Egyiknek sem kerül hajszál vagy szőrszál a szájába, amit aztán alig tud a nyelvéről leszedni
- Soha nem akad bele a másikba a fülbevaló, nyaklánc, karkötő
- Nem kenődik el a szemfesték, nem kócolódik össze a haj
- Egyik sem köhög, tüsszent, csuklik, pláne nem pukizik
- Egyiküknek sem kell hirtelen kifújnia az orrát
- Soha nem kerül senkire egyetlen csepp testnedv sem
- Soha nem törölnek le egymásról/magukról semmit zsepivel vagy törülközővel
- Akár ismerik egymást korábbról, akár hirtelen felindulásból elkövetett egyéjszakás kaland, soha nem beszélnek szex előtt a fogamzásgátlásról (mondjuk közben sem)
- Egyik férfi sem húz fel óvszert
- A nő soha nem menstruál épp
- A férfin egyetlen izzadtságcsepp sincs
- A legbonyolultabb póznál sem görcsöl be a lábuk
- A kemény talajon vagy kádban nem fájdul meg a térdük
- Sosincs olyan, hogy a férfi véletlenül csütörtököt mond
- Soha nem sül el a férfi fél pillanat múlva
- Sehol egy orgazmustól eltorzult ábrázat
- Soha nem szólal meg a nagyjelenet közben a telefon vagy az ébresztőóra, nem csenget a szomszéd, nem ugat a kertben a kutya…
- Senki nem csúszik el a zuhanyzóban, senkinek a kezéből nem esik ki a szappan
A filmekben a megismerkedéskor sokszor magázódnak a szereplők, megtörténik az ágyjelenet, és reggelre tegeződnek. Eleve nem értettem ezt, hiszen ezek amerikai filmek, az angol nyelvben pedig nincs külön magázódás és tegeződés. És szerintem egy átlag magyar pár ha megismerkedik a egymással, akkor általában már az ágybebújás előtt is tegeződnek.
Nézzük akkor a szex utáni reggelt. A selyempaplan mesterien redőződik, az ablakon beszűrődnek a napsugarak (véletlenül sincs köd vagy felhőszakadás). A nő sminkje továbbra is tökéletes, frizurája lágy loknikba rendezve. Mi sem természetesebb, mi is így szoktuk kinézni egy átszeretkezett éjszaka után, ugye, nőtársaim? Egyikük sem rohan ki pisilni a vécére, nem ébreszti őket az ajtón dörömbölve a gyerek, nem kell munkába rohanniuk. Csakúgy, mint az éjszaka, a reggel is tökéletes.
Amit én nagyon hiányolok a filmes szex-jelenetekből, az a humor. Mindenki túl komolyan éli át a szituációt. Alig látunk mosolyokat, a közös röhögés végképp hiánycikk. (Kivéve, ha komédiáról van szó, de én most nem erről írok. A fentiekben felsorolt bénázások kifejezetten kedvelt elemei a viccekre épülő filmeknek.) A szenvedély pedig nagyon mesterkélt.
Hogy miért is rossz ez az egész? Már miért lenne rossz, látunk néhány szép női mellet és feneket, kidolgozott izmú férfitestet, és felizgulhatunk a szeretkezések látványától. Viszont azt fogjuk hinni, hogy a valós életben is úgy kell mindennek történnie, mint a filmeken. Tökéletesen. Különösen a fiataloknál káros ez, akik ezekből a filmekből igyekeznek ellesni, mi is az a szex, és aztán meglepődnek, hogy a valóságban nem megy minden úgy, mint a karikacsapás.

Tipp: Ugye te sem hiszed, hogy a szex úgy zajlik a valóságban, mint a filmekben? Ne támassz se magaddal, se a partnereddel szemben irreális elvárásokat. Egyszerűen csak élvezzétek az együttlétet az esetleges bénázásokkal és röhögésekkel együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése