2018. február 28., szerda

Tavaszi megújulás


Közhely, hogy a természet tavasszal megújul. Amennyiben az ember magát a természet részének érzi, a fákkal, virágokkal és madarakkal együtt neki is meg kellene újulnia. A tavaszi nap-éj-egyenlőség illetve a húsvétra való készülődés ideális időszak erre. A holnapi telihold ideális nap a változtatások elkezdéséhez.
Múlt héten már írtam az ilyesféle megújulás egyik eszközéről (a böjtről). Én azonban úgy gondolom, hogy a megújulásnak a maga teljességében, testileg, lelkileg, kívül és belül is meg kellene történnie.
Ennek szerintem legalább négy alapvető része van.
Az első az aktív életmód, a mozgás, a sport. A rendszeres torna része a bemelegítés, a nyújtás, és a tartásgyakorlatok. A mozgás irányulhat izomnövelésre súlyzókkal vagy zsírégetésre. Végezhetünk aerob mozgást ugrálással, futással, de lassú jóga-gyakorlatokat is, valamint szem- vagy intimtornát is.
A második csoportba tartoznak a táplálkozással kapcsolatos megújulások, a megszabadulás a káros szenvedélyektől, a böjt, a méregtelenítés. Fontos része a megújulásnak a bőséges folyadékbevitel, a különböző diéták kipróbálása, vagy a gyógynövények alkalmazása. Változtathatunk étkezési szokásainkon, beiktathatunk drasztikus fogyókúrát, de hosszú távra is átalakíthatjuk étrendünket.
Harmadikként fontos a pozitív testkép kialakítása és az önelfogadás. A lélek megújulását szolgálja az elcsendesedés, a légző-gyakorlatok, a meditáció. Ellazulhatunk, új kapcsolatot alakíthatunk ki a természettel és az emberekkel.
Végül pedig megújulhat a külsőnk, szebbek, ápoltabbak, vonzóbbak lehetünk. A szépség aspektusai például a bőrápolás, a hajápolás, a sminkelés és az öltözködés. Felfrissültetünk a masszázs, a szauna, az illóolajak alkalmazásának segítségével.
A holnapi naptól indul egy olyan kezdeményezésem, amilyet még soha nem csináltam, és nagy várakozással tekintek elébe: a Tavaszi megújulás program. Ez egy 21 napos folyamat, melynek célja a teljes testi-lelki megújulás a tavaszi nap-éj-egyenlőségre.
Létrehoztam egy zárt facebook-csoportot, ennek a keretein belül adok szépséggel, táplálkozással, mozgással, és lélekkel kapcsolatos feladatokat és tippeket. Jelenleg már húszan jelentkeztek, mind barátnők, ismerősök, illetve a blogjaim régi olvasói. Ők otthon elolvassák az ötleteket, megcsinálják a gyakorlatokat, majd ha kedvük van, megírják, hogyan sikerült a végrehajtásuk.
Mindenki a saját egyéni célkitűzéseit igyekszik megvalósítani az én segítségemmel, és a csoporttagok támogatásával. Ez nemcsak egy tanácsadói program, hanem egyfajta fórum is, ahol az adott témák mentén beszélgetünk a nőiesség, a szépség és az egészség aspektusairól.
Tipp: Ha van kedved, csatlakozz te is! A program ingyenes, jelentkezni a facebook-on lehet. Figyelem, a jelentkezési határidő ma éjfélkor jár le!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése