2018. március 10., szombat

Humor a párkapcsolatban


Annyi minden fontos egy párkapcsolatban! Tudjunk egymással beszélgetni. Legyenek közös programok. Legyen jó a szex. Legyen hasonló az értékrend, a világnézet.
És: a humor! Azt nem mondom, hogy ez mindennek az alapja, de hogy a képzeletbeli dobogó valamelyik fokára tenném ezt a tényezőt, az biztos.
Nem kell mindent véresen komolyan venni. Amikor fent voltam a netes társkeresőn, én direkt nem írtam oda a bemutatkozáshoz, hogy komoly kapcsolatot szeretnék. Nem is akartam, komoly kapcsolatot, épp ellenkezőleg: vidámat!
Szerintem alapvető jelentőségű, hogy egy pár két tagja tud-e egymással jókat nevetni. Nekünk például elég hülye humorunk van, de egymással nagyon megy a közös röhögés. Igaz, kívülről nézve nagyon idétlenek vagyunk ilyenkor, a gyerekek szerint különösen, na de kit érdekel? A fő az optimizmus.
A humornak nagy szerepe van a szexben. Mert ugye egy szeretkezés soha nem megy olyan flottul, mint a nyálas regényekben vagy a romantic filmeken. Ha valaki elbénáz valamit, akkor nem kell se megsértődni, se égni, inkább nevessetek! Aztán a közös röhögés tovább görgetheti az eseményeket egy fergeteges szerelmeskedés felé.
A humor nagyon jól oldja a konfliktus-helyzeteket. Ha kezd elmérgesedni a helyzet a két fél között, akkor elég egy vicces beszólás, egy hülye megjegyzés, mindketten elnevetik magukat, és a súlyosnak tűnő probléma rögtön más megvilágításba kerül.
Ha a másik szomorú, elkeseredettségét humorral lehet megszüntetni. Persze lehet vigasztalni papírzsepivel meg simogatással is, de egy jó viccel is akár.
Ha a humor jelen van a kapcsolatban, akkor esélye sincs annak elszürkülni. Unalom ellen elég egy-egy viccet bedobni, amitől máris kisüt a nap a szívekben.
Aki nevet, az szép. A mosolygó arc sokkal vonzóbb, minta búvalbélelt. Tehát abban a párkapcsolatban, ahol aktívan jelen van a humor, a felek könnyebben vonzónak találhatják egymást. Mosolygó szem, apró szarkalábak, kivillanó fogak… A jókedv ráadásul egészséges, tehát aki sokat nevet a párjával, az egészségesebb marad, tehát tovább együtt lehetnek életük során.
Van az a mondás, hogy egyél feleannyit, sétálj kétszer annyit, nevess háromszor annyit. Mindez hatványozottan igaz a párkapcsolatokra.
Vidám szerelmet kívánok nektek!
Tipp: Nevess sokat a pároddal! Mondj el neki egy viccet. Hülyéskedjetek rengeteget!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése