2016. április 14., csütörtök

Forró ágyak

Ej, de sok házasságról lehet hallani, amelyben a hajdani forró ágyak, ahol anno parázs szex-csaták zajlottak, most vagy ellangyosodtak, vagy teljesen kihűltek. Sok helyről értesülök róla, kortársaimtól, akik házasságban élnek és még csak negyvenesek, hogy szinte alig történik köztük valamiféle testi kapcsolat, sőt, olyanokról is, hogy teljesen megszűnt a pár között a szex.
Azt fogom most itt boncolgatni, mi lehet az oka ennek, és hogyan lehet újra fellendíteni az esetleg ellaposodott szexuális életet.
Az egyik dolog lehet a beleunás... Együtt töltött sok-sok év, akár évtized, és mindig ugyanaz a rutin. Már ismerjük minden mozdulatát, az egész forgatókönyvet betéve tudjuk. Semmi változatosság, ő rám fordul, én széttárom, és ennyi... Nem hangzik túl izgalmas szex-sztorinak, igaz?
A másik a testi változások... Nézi a nő a férfit, aki mellette hangosan horkol, borostás, nagy lett a hasa, kopaszodik, kellemetlen a szájszaga... Ez az én emberem? Jaj, hová tűnt az az izmos pasi, akivel anno naponta, vagy akár naponta többször is?
Nézi a férfi a nőt, aki mellette szuszog, ráncos az arca, megereszkedett a melle, és mekkora nagy hasa-segge lett! Jaj, hová tűnt az a formás nőci, akivel anno a parkban, a kocsiban és a konyhapulton is?
A harmadik az időzítés... Mind az életszakaszra, mind a napszakra gondolok. Kismama csecsemővel tuti nem lesz a szülés után rögtön újra dögös vadmacska. A stresszel küzdő férfinak, akit szorongatnak a határidők, biztos nem az lesz a legfőbb gondja, hogy ő lehessen újra a lepedő bajnoka.
Az is tévedés szerintem, hogy a szeretkezés ideje az éjszaka. A legtöbben pont este dőlnek be zsákként az ágyba hullafáradtan, és nem szexre vágynak, hanem egy kiadós alvásra. De ott a hajnal, kipihent testtel és felébredt vágyakkal. Vagy a délelőtt, mikor a gyerekek már elmentek iskolába, mi meg még nem kezdtünk neki a munkának. Esetleg a kora délután, mikor a gyerekek még nem jöttek haza az iskolából...
A negyedik a lelki állapot... Az előjáték ugyanis nem a szex előtti pár perc, ez nagy tévedés. Az előjáték a szeretkezést megelőző egész nap. Ahol hátulról bele kell csókolni a mosogató nő nyakába, át kell karolni a gép előtt dolgozó férfit, a liftben öt másodperces tapizás kell, míg leérünk a földszintre, és fülekbe suttogott szerelmes szavak (vagy mocskos malacságok).
Na és ötödikként itt a nagy kulcsszó, a SZERETkezés. Vajon szeretem én még ez az embert? Vagy csak megszokásból vagyok mellette? Mi tart össze minket, a gyerek, a lakás, a közös vállalkozás? Ilyen érzelmi kapcsolat mellett nehéz elképzelni pezsgő szexuális életet.
Megoldások néhány pontban:
- Változatosság! Mindig kell valami újdonság, mind a helyszínt, mind a mozdulatokat illetően. Legjobbak a spontán ötletek, a hirtelen felindulásból elkövetett „letámadások”. Mindent szabad, ami nem tilos...
- Ápoltság! Tessék mindenkinek odafigyelni magára! Testmozgás, tisztálkodás, satöbbi! Ha azt akarjuk, hogy a párunk megkívánjon minket, legyünk kívánatosak. Másrészt elfogadni az idő elkerülhetetlen változásait, és nem elvárni a másiktól ugyanolyan kockás hasat meg feszes bőrt, mint huszonévesen.
- Türelem! Megvárni, míg a baba kicsit nagyobb lesz, nem ötször ébred éjszakánként, és nem egész álló nap a cicin lóg. Megvárni, míg lezárul az év végi hajrá a cégnél, míg lenyelvvizsgázik az asszony, stb.
- Na és elfogadás, csábítás és sok-sok szeretet, szerelem!!!
Tipp! Ha te is úgy érzed, kezd kihűlni a közös ágyatok, tessék azonnal alkalmazni a fentieket! Ha viszont mindig forró az ágyatok... Akkor nincs semmi különös tennivaló, élvezzétek egymást és az életet! Make love, not war...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése