2016. szeptember 14., szerda

Amilyen az élet, olyan a szex?

Azon gondolkoztam ma, hogy vajon az ember szexuális szokásai, beállítódottsága összhangban van-e az alaptermészetével és az általános lelkiállapotával? Azaz, hogy aki az életben alárendelt, az az ágyban is az lesz-e, és az játszik-e szívesen domináns szerepet a szexben, aki egyébként is uralkodó személyiség?
Avagy az is lehet, hogy egészen más a helyzet, és amit az életben nem élünk meg, azt végre kiélhetjük a szexben? Tehát például szende szűznek látszó lányok és tisztes, szerény családanyák az ágyban vadmacskává változnak.
Vannak, akik úgy gondolják, hogy a szexualitás és az alaptermészet párhuzamban van egymással. Azt nem lehet megmásítani, rejtve vagy kevésbé rejtve az élet minden mozzanatában benne van, és különösen igaz ez a szexre. Vannak viszont olyanok is, akik nem merik, vagy nem tudják felvállalni, milyen is a valódi énjük, és ezt csak szex közben élik meg.
Az egyértelmű, hogy partnerfüggő, mi jön elő az emberből. Lehet, hogy bizonyos szexuális szerepre való irányultság mélyen benne rejtezik az emberben, de ha soha nem talál olyan partnerre, akkor az egész életében rejtve marad, és sohasem kerül felszínre.
Az nagyon fontos, hogy ezeket a szerepeket csak akkor éljük ki a szexben, ha azok tényleg ösztönösen belőlünk fakadnak. Külső nyomásra sosem! Más az, ha egy partner ösztönző hatással bír, és előhoz belőlünk bizonyos dolgokat, és megint más, ha erőltet, avagy erőszakoskodik, hogy ezt vagy azt tegyük meg, miközben mi úgy érezzük, az ellentétes a valódi vágyainkkal. Szerepeket akaratunk ellenére megjátszani nagyon nem üdvös!
Én úgy érzem, hogy a párhuzamok és az ellentétek is lehetségesek ebben a témában.
Alapjaiban véve az ember nem tudja meghazudtolni önmagát. Aki domináns a hivatásában, egy cégnél magas beosztású, vagy vállalkozást vezet, avagy uralkodó a férfiúi, apai szerepben, az valószínűsíthetően domináns lesz az ágyban is.
Léteznek azonban úgynevezett „switch”-ek, akik a hétköznapi szerepeiket a szexben totálisan felcserélik. Előfordulhat, hogy egy erős személyiség az ágyban visszahúzódik és szívesen vállal alárendeltebb szerepet. Egy uralkodó, hatalommal bíró, mindent irányítani kívánó ember a szexben azt igényelheti, hogy ezúttal őt irányítsák. Vagy épp fordítva, aki csendes és szerény a hétköznapokban, az a szexben állativá és perverzzé válik, például segítő foglalkozást űz nappaj, és domina lesz belőle éjjel. Zárkózott emberből is lehet perverz állat... Ennek talán az az oka, hogy így kapcsol ki a valós életből. De az is lehet, hogy a lelke mélyén alapvetően az, amit a szexben mutat, csak bizonyos okokból (neveltetés, családi hatás, körülmények,kényszer) ezt elnyomja magában, és csak ebben az eszméletlenül ösztönös helyzetben robban elő belőle.
Van az a mondás, hogy kurvából lesz a legjobb feleség. Lehet, hogy ez fordítva is igaz, és a legrendesebb háziasszonyból, a legtisztességesebb családanyákból, a legszendébb hölgyekből lesznek a legbrutálisabb szajhák?
Amúgy akárhogyan is erőlködök, magunkat nem tudom sehová se besorolni. Nálunk a mindennapokban és a hálószobában is egyenrangúság van...

Tipp: Te alapvetően milyen szerepet szeretsz játszani a szexben? Ez azonos az alapvető személyiségeddel? Vagy épp ellenkezőleg: a hétköznapi éneddel gyökeresen ellentétes szerepet vállalsz ilyenkor? Vajon mi lehet ennek az oka?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése