2016. május 25., szerda

Élvezetek (avagy az orgazmusról)

Az a baj, hogy ez az orgazmus témát eléggé elrontották. Anyáink-nagyanyáink korában azzal, hogy akkor szó se volt olyanról, hogy a nő egyáltalán élvezi, élvezheti a szexet. Az odaadás kötelesség volt, a feleség a férjnek, a szajha a kuncsaftnak, a cselédlány az úrfinak nyitotta szét a combjait, de azt a kutya se kérdezte meg tőlük, hogy: „Jó volt?” Egyáltalán, minek kellett ezt megkérdezni, hisz egyrészt úgyis tök mindegy, akkoriban csak a férfi élvezete volt a lényeg. Másrészt meg: az úgyis látható, hallható, érezhető…
Háhá, ez is nagy csapda! Mert kutatások szerint a nők nagy százaléka bizony megjátssza az orgazmust. Fel nem fogom, hogy ebben mi a jó. A helyzet tehát ez: a férfi csinál valamit valahogyan, erre (kamu) élvezkedő sóhajokat és sikolyokat kap, s ebből persze azt gondolja, hogy jó az, amit tesz. Tehát, a visszajelzésekből úgy véli, hogy ő a szuper szerető, ezért mindig mindent ugyanúgy fog csinálni. A megjátszások tovább folytatódnak, a belső elégedetlenség viszont nőttön nő. És vagy beletörődés, fásultság, frigiditás lesz belőle, vagy X év után egy nagy veszekedés közepette robban ki a feleségből, hogy: „El se tudok tőled élvezni!”.
Hát minek játszotta meg? Miért nem mondta, hogy úgy nem jó? Miért nem mondta, mutatta, jelezte akárhogyan is, hogy másképp lenne jó? A párkapcsolatok tönkremenésének egyik fő oka a nem létező vagy igen gyatra kommunikáció. És ennek egyik sarkalatos terepe a szex. Nem mondjuk el, hogy ez egyáltalán nem is esik jól, meg hogy igazából arra vágynánk, hogy… Pedig csak nyíltan ki kéne mondanunk. Ha a saját szerelmünkkel nem merjük ezeket közölni, akkor az a kapcsolat halálra van ítélve. Szeretkezés közben egy-egy szóval, mozdulattal jelezni, mi esne jól, ez volna az üdvös – mindkét fél érdekében. Ehelyett magunkban tartjuk, azt várjuk, a másik majd csak kitalálja (honnan a frászból találná ki?). Így persze lőttek az elélvezésnek.
Egyáltalán: Elélvezni vagy élvezni? Ez (is) itt a nagy kérdés. A másik ugyanis, amivel az orgazmus témáját ennyire elrontották, az pont az, hogy ekkora hangsúlyt helyeztek rá. Az vált a szexuális együttlétek központi kérdésévé, hogy „elélveztessük” a másikat. Könyvek, oktató videók tömkelege van a piacon, melyek azzal foglalkoznak, hogyan okozzunk tökéletes, akár dupla vagy tripla orgazmust a párunknak.
Miért nem lehet egyszerűen szerelmesen együtt lenni a másikkal, és élvezni azt, ami éppen jó? Belemenni az eseményekbe, sodródni az árral, nem kitűzni célt magunk elé. Szerintem a legjobb szeretkezések azok, amikor nem találjuk ki előre, hogy akkor most kézzel vagy nyelvvel, esetleg ebből vagy abból a pózból… Hanem ahogy épp jön.
Most mi a fontosabb: hogy jöjjön egyetlen rövid csúcspont, egyetlen röpke kéj, vagy egy hosszú ideig tartó örömérzés?
Az eksztázist épp maga a belefeledkezés adja, belefeledkezni pedig nem lehet úgy, ha az ember egy előre kitervelt menetrend szerint akar haladni. Az akarat amúgy is a jó szeretkezés halála. Csak egyet kell akarni: örömöt szerezni a másiknak. Ha önzetlen a párunk, úgyis bőségesen viszonozza azt. (Ha nem az, és nagyon nem kapjuk vissza azt, amit adunk… Nos erről megvan a véleményem, szerintem az egy halott kapcsolat). És ha adunk is, viszont kapunk is, akkor lesz élvezet is, és, jó esetben, elélvezés is.

Tipp: Ma estére csak egyet tervezz el: hogy boldogan fogtok szeretkezni. A „hogyan?”-t bízd az „itt és most”-ra. Mindig adj önzetlenül, és jelezd a párodnak, neked mi és hogyan esne jól! Élvezetes szerelmeskedést kívánok minden kedves olvasónak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése